27.-30. juli 2022

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

You say it best, when you say Ronan Keating på LLF22!

Fra Boyzone-tiden til en stor solokarriere er Ronan Keating en popartist, der har været svær at komme udenom de seneste to årtier. Til sommer kan du opleve ham på Store Scene!

Skulle man opfinde en sætning – eller måske hugge en linje fra en af de seneste to årtiers definerende popsange – for Ronan Keating er livet en rutsjebanetur.

Da Boyzone, et af de mest succesfulde britiske bands i halvfemserne, brød op i sin tid, skabte Keating en solokarriere, der hurtigt fik en enorm succes: To nummer 1-singler lige fra begyndelsen og herefter 12 studiealbums, flere turnéer samt 20 millioner solgte plader oven i de 25 millioner plader, han solgte med Boyzone.

X Factor-dommer, skuespil og faderskab

Ronan Keating har også kastet sig ind i andre kreative arbejdsområder, end musikken. Han har været dommer i både X Factor og The Voice i Australien, lavet skuespil i både tv-drama og film og haft et meget rost ophold på Londons West End-teaterområde.

Også i sit personlige liv er fortsat han med at producere hits: Han har fem børn, og med sine 42 år brænder den imponerende ungdommelige irer igennem i flere retninger.

Men nu er Ronan Keatings fokus fast tilbage på hans første (ikke-menneskelige) kærlighed: Musikken. I løbet af 2020 har sangeren og sangskriveren arbejdet på et album, der indkapsler hans mange musikalske præstationer siden årtusindet:

“Idéen bag albummet og dets titel er, jeg er 20 år solo i år,” begynder han. Han ønsker at anerkende en karriere, som han bestemt ikke tager for givet:

Der er ikke mange kunstnere, der har været heldige nok til at gøre det i 20 år og stadig være her. Jeg er meget beæret over at have haft det, så jeg ville markere det med et album som dette.”

Tabet af en god ven

På pladen samarbejde Ronan Keating med flere større artister, blandt andre Robbie Williams, der hjalp med den stærkt følelsesladede ‘The Big Goodbye’, som opstod under særligt gribende omstændigheder.

“Det var tiårsdagen for Stephens bortgang fra Boyzone,” begynder han. “Og Rob sendte en e-mail: ‘Kammerat, så dig lige på Loose Women (britisk talkshow, red.) med drengene, du ser godt ud – men jeg kan ikke tro, at det er 10 år siden, Stephen døde’.”

Tabet af Boyzone-medlem Stephen Gately i 2009 havde påvirket Robbie næsten lige så meget, som det havde påvirket drengene i Boyzone. Dagen for hans død begyndte Williams at skrive en sang. Han blev ved med at arbejde på det, men det blev aldrig udgivet. Nu spurgte han, om hans gamle ven Ronan Keating ville høre det og sammen udvikle det til noget særligt.

Så han sendte det, og jeg lyttede, og jeg var i tårer. Og Rob sagde: ’Har du lyst til at lave noget med det sammen?’ Jeg sagde, at jeg ville elske det. Så vi ændrede den lidt og tilpassede vokalen, så den fungerede som en duet. Og det er en sang om Stephen, så det er selvfølgelig en meget følelsesladet sang – men historien bag, hvordan vi kom til at gøre det på albummet, er også bemærkelsesværdig.”

Udviklingen som menneske og artist

Og endelig, hvis han kunne beskrive 2020 helt kort: “Et livsværk!” griner han og fortsætter: “Det er 42 år med at finde ud af, hvem du er, og hvad du er i stand til. Nu ved jeg, hvem jeg er, og hvad jeg handler om. Som sanger, performer, kunstner og som mand føler jeg mig nu det mest behagelige, jeg nogensinde har følt i mit liv. Uanset scenariet, om det er et stadion med 100.000 mennesker eller et værelse med fire eller fem personer, så er det mig. Og det kæmpede jeg med i lang tid,”

Ronan Keating indrømmer. “Når man har været i et boyband, får man nogle gange til at føle sig sådan af industrien, og det er vel også fordi, jeg har været nødt til at gøre mig fortjent til mit håndværk. Jeg er ikke den samme sanger eller performer, som jeg var, da jeg startede, for helvede, jeg er ikke engang den samme person. Jeg har været nødt til at arbejde hårdt og forstå mine svagheder, stræbe efter at blive bedre. Udvikle sig. Brug mine styrker og ikke stoppe med at udvikle mig.

Og det har været en rigtig rejse, som jeg er virkelig taknemmelig for. Jeg er sanger og musiker. Det er mit job, og jeg elsker det mere end nogensinde.”

FAKTA

 • Ronan Keating blev født i Dublin i 1977 som den yngste af 5 børn
 • Han var kun 17, da han vandt en plads i Boyzone som han sammen med Stephen Gately blev forsanger i
 • 25 millioner albums solgt med Boyzone
 • 20 millioner albums solgt solo i verden
 • Har optrådt i over 50 lande verden over
 • Har sunget duet med Elton John i Madison Square Garden
 • Har sunget for paven
 • Vært ved Miss World, Eurovision Song Contest og MTV Europe Awards
 • Vinder af en prestigefyldt BMI European Song Writing Award
 • Udnævnt til FN’s Goodwill-ambassadør
 • For mange hits, koncerter og priser til at tælle

VÆR OPDATERET

Skriv dig op til vores nyhedsbrev – så går du aldrig glip af noget!