fbpx

Status på Langelandsfestival 2021

Kommer der en festival til sommer, hvorfor har I ikke sat billetter til salg og hvad sker der, hvis der kommer endnu en aflysning? I har stillet os helt relevante spørgsmål, som vi har svaret på, efter bedste evne.

Hvis alt havde været normalt, havde vi offentliggjort en masse spændende artister, og vi havde alle kunne glæde os uden bekymringer og forbehold til at se hinanden i uge 30. Vi glæder os som jer til at kunne fejre 30 gange Langelandsfestival – med al den festlige og hyggelige atmosfære, som vi er så kendte for. Alt er bare ikke normalt, som bekendt, og derfor vil vi gerne give jer et indblik i, hvor vi står lige nu.

Kommer der festival til sommer?

Det håber og tror vi på, og det planlægger vi efter. Med udrulning af vacciner, det kommende coronapas, mulighed for kviktest, restriktioner, der virker samt en udendørssæson, der er på vej, beholder vi optimismen. 

Men vi har også brug for at få en afklaring fra myndighederne. Vi har hårdt brug for en klar udmelding, hvis vi skal kunne fortsætte vores planlægning forsvarligt. Vi har brug for en langsigtet genåbningsplan, der tager højde for forskellige scenarier, ligesom vi afventer en garanti for, at vi får økonomiske kompensation, hvis festivalerne bliver aflyst. Uden den ved vi ikke, hvor vi står ift. indgåelse af aftaler med leverandører, samarbejdspartnere og kunstnere og lige nu planlægger vi i blinde.

 

Hvorfor ikke bare aflyse?

Først og fremmest, fordi vi tror på at holde festival i sommeren 2021. Dernæst, fordi en aflysning skal være en politisk beslutning, der i sidste ende ligger hos regeringen.

 

Hvad kan det betyde for Langelandsfestival, hvis der aflyses til sommer?

Det vil være meget alvorligt – ikke bare for os, men for den samlede branche. Den er i forvejen meget hårdt ramt af Corona-krisen. Konsekvenserne vil være vidtrækkende; kunstnerne, lyd-, lys, og scenefolk, men også de frivillige organisationer, foreninger og leverandører som er en central del af vores arrangementer, vil blive hårdt ramt. 

Så vi håber bestemt ikke, at 2021 bliver aflyst. Med endnu en aflysning vil der virkelig være brug for økonomisk hjælp, hvis de danske festivaler, spillesteder og alle de erhverv, som lever af, at vi kan afvikle koncerter, skal overleve. Det gælder også vores festival. 

 
 

Vi håber, at ovenstående giver en jer en fornemmelse af, hvor vi står lige nu. Der er ingen tvivl om, at vi kun skal holde festival, hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt, men det er altså op til myndighederne at vurdere. Vi håber, at I vil holde øje med langelandsfestival.dk, skrive jer op til vores nyhedsbrev samt synes godt om os på de sociale medier (Facebook eller Instagram) – så er I sikre på at få seneste nyt.