27.-30. juli 2022

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Rocazino

Store scene

Torsdag d. 28.07

Kl. 13.30

I 1979 tog sangskriveren, Jesper Winge Leisner, initiativet til at samle orkestret ROCAZINO. Flere af medlemmerne kendte allerede hinanden fra rockorkestre i den københavnske omegns kollektivmiljø.

Orkestret fik base i det hedengangne ”Musikfabrikken Fairplay” i Dronningensgade på Christianshavn. Repertoiret var punk pop og new wave. I 1980 kom Ulla Cold med i orkestret, og i 1982 fik bandet ét af de mest klokkeklare gennembrud i tiårets historie med sangen ”Elsk mig i nat”, der var det første store pophit i Danmark, der på original vis blandede engelsk og dansk i én og samme sangtekst. I løbet af de næste 7 år fulgte Rocazino succesen op med en sand strøm af hits, der i dag fremstår som noget af det mest originale og tidstypiske fra firsernes danske musikscene. Orkestret har bestået tidens prøve og er stadig fast og populært inventar på de danske radiostationers aktuelle playlister.

ELSK MIG I NAT

I foråret 1982 ville Rocazino gøre opmærksom på deres eksistens over for musikbureauer og pladeselskaber. De lånte det populære københavnske spillested Saltlageret torsdag den 15. april og annoncerede en ”Rock Reception”. Derefter inviterede de alle repertoire ansvarlige fra de københavnske pladeselskaber og delte 1.200 fribilletter ud på byens uddannelsessteder.

På selve aftenen hvor flamenco guitaristen Christian Sievert varmede op, og gøgler ensemblet ”Cirkus Hjælpeløs” sluttede aftenen af, spillede Rocazino kun tre sange. Den tredje og sidste sang blev sunget af Ulla Cold, der ellers kun var med i orkestret som baggrundsvokalist.

Hendes klare stemme hang stadig i luften, da orkestret var forsvundet fra scenen efter den kun 15 minutter lange optræden. Resten er historie: Stort set alle pladeselskaber reagerede, men Polygram Records lavede en aftale med bandet. Dette dog kun på betingelse af, at Ulla Cold kom i front på alle sange. Selskabet udsendte derefter singlen ”Elsk mig i nat” i slutningen af maj. Den blev dette års store sommerhit, og gjorde Rocazino verdensberømte i Danmark fra den ene dag til den anden.

Hør fra os

Skriv dig op til vores nyhedsbrev – så går du aldrig glip af noget!