27.-30. juli 2022

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Rasmus Seebach er klar

Han har domineret dansk popmusik i mere end et årti, du kan synge med på alle hans sange og han er garanti for en kæmpe fest. Rasmus Seebach indtager Store Scene til sommer, og vi kan slet ikke vente!

Natteravn, Millionær, Øde Ø, Engel, 2017, Andeby, Lidt I Fem, Olivia, Under Stjernerne På Himlen, Tusind Farver, Nangijala, Falder, Uanset – vi kan blive ved med at nævne hits, som hele festivalkontoret kan synge med på. Og mon ikke, at du har det på samme måde?

Modtog DMA’s ærespris

Rasmus Seebach behøver ingen nærmere introduktion, men lad os alligevel gøre et forsøg på at sætte lidt ord (og tal) på en karriere, der må give anledning til anerkendende nik i hele musikbranchen. Det er faktisk blevet til mere end bare det, for i 2021 modtog Rasmus Seebach den prestigefyldte ærespris til Danish Music Awards i anerkendelse af, alt det han har opnået.

Da han udgav sin anden plade Mer’ end kærlighed i 2011 solgte han 42.000 fysiske eksemplarer den første uge. Det havde ingen gjort før ham, og i 2013 overgik han sig selv med albummet Ingen kan love dig i morgen, hvor der blev langet hele 49.000 fysiske eksemplarer over disken den første uge (Gaffa).

Mindst 10 % af danskerne lytter til Rasmus Seebach hver uge

Senere hen blev det som bekendt streaming, fremfor fysiske eksemplarer, og her er tallene fortsat ekstremt imponerende. Rasmus Seebach har 539.913 månedlige lyttere alene på Spotify. Det vil sige, at 10 % af Danmarks befolkning lytter til Rasmus Seebachs musik – bare på én streamingtjeneste, og dertil kommer naturligvis hans massive tilstedeværelse i radioerne.

Tallene taler for sig selv, men skal man have en ærespris, kræver det mere – og her er det svært at komme udenom den beundringsværdige ærlighed, som Rasmus Seebach lægger i sine tekster. Som IFPI, der ståg bag DMA, sagde om netop det:

“Du trækker dine sange fra hjertet i stedet for at trække dem fra hoften. Og du viser hjertet frem for os andre i stedet for at gemme det væk.” (TV2)

Der er ikke nogen som Rasmus Seebach, der formår at samle danskerne på tværs af generationer. Fra de yngste til de ældste og alt ind imellem, taler og synger Rasmus Seebach sig ind i hjerterne hos alle i familien. Netop derfor er vi som en familiefestival altid glade for at opleve Rasmus Seebach give gæsterne en stor koncertoplevelse. Netop derfor er Rasmus Seebach år efter år et af de mest ønskede navne fra vores gæster.

Vær med til sommer, når vi skal fejre vores 30-års jubilæum – og vær med ligegyldigt, om du er natteravn, engel eller bare vil nyde festivallivet under stjernerne på himlen. Den ægte magi skabes nemlig sammen med publikum:

“Det er jo den ultimative forløsning for mig at komme ud og spille live – at komme ud og se sangene leve, se publikum i øjnene og høre dem synge med, overgår alt. Det er her musikken kan leve, og det er i sidste ende for disse mennesker jeg laver musikken” – Rasmus Seebach

Sådan begrundede IFPI æresprisen

Du er en formidabel musikalsk ambassadør for inderligheden i en verden, som ofte har travlt med at iscenesætte sig selv.

Du trækker dine sange fra hjertet i stedet for at trække dem fra hoften. Og du viser hjertet frem for os andre i stedet for at gemme det væk.

Dine salgstal taler sit eget tydelige sprog om din popularitet. Men der skal selvfølgelig mere til for at vinde dansk musiks mest prestigefyldte pris.

Du modtager prisen, fordi du investerer alt, hvad du har i dig, til glæde for os andre.

Fordi du er en af de modigste artister, vi har.

Og fordi du med din musik minder os om noget meget vigtigt. Nemlig at vi først og fremmest er mennesker. Og at det er en helt okay størrelse at være.

Kære Rasmus Seebach. Tak for fortiden, nutiden og fremtiden. Intet kunne falde os mere naturligt end at tildele Danish Music Awards’ Ærespris 2021 til dig.

(Kilde: Gaffa)

VÆR OPDATERET

Skriv dig op til vores nyhedsbrev – så går du aldrig glip af noget!