fbpx

27.-30. juli 2022

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Peter Larsen Kaffe

Kaffen til Langelandsfolket er økologisk og kommer fra danske Peter Larsen Kaffe.

Magien starter på høje bjergskråninger hos kaffebønderne i blandt andet Kenya, Tanzania og Colombia, forædles på risteriet i Viborg af ristemester Winston Rose og bringes til live af passionerede baristaer i kaffebarerne på festivalen.

Med fokus på direkte handelsrelationer og deltagelse i udviklingen af verdens kaffebønder, er Peter Larsen Kaffe i dag anerkendt som frontløberen indenfor bæredygtig, dansk kaffeproduktion.

Med fokus på direkte handelsrelationer og deltagelse i udviklingen af verdens kaffebønder, er Peter Larsen Kaffe i dag anerkendt som
frontløberen indenfor bæredygtig, dansk kaffeproduktion. I årtier har
virksomheden gået forrest i udbredelsen af økologi og Fairtrade-certificeret kaffe, og virksomheden er landets førende producent og
leverandør af bl.a. økologisk kaffe.

På Langelandsfestival bringer vi varme og kolde kaffevarianter og en
snack eller kage dertil. Vi serverer de lækreste cortado, flat white og
caffe latte med økologisk mælk fra Naturmælk, og en række kolde
fristelser i form af iskaffe, Koldbryg m.m.

100 % certificeret kaffe

Peter Larsen kaffe har været frontløber på økologi og Fairtrade-certificeret kaffe siden 90’erne, og nu er målet om et 100 % certificeret sortiment nået. Det betyder, at når danskerne fremover nyder en kop Peter Larsen Kaffe, kan de gøre det med god samvittighed – og det er nødvendigt, hvis kaffen skal fremtidssikres.

I 1994 introducerede Peter Larsen Kaffe Fairtrade-mærket, der dengang hed Max Havelaar, som de første på det danske marked. Tilsvarende introducerede man i 1995 økologisk produceret kaffe, Rainforest Alliance kom til i 2013, og i dag står de med et 100 % certificeret sortiment.  Det glæder Udviklings- og kommunikationschef i Peter Larsen Kaffe, Lars Aaen Thøgersen, men han vurderer også, at der stadig er hårdt brug for forandringer:

”Kaffe er en sårbar råvare, og vi må gøre, hvad vi kan for at sikre den. Certificeringsordningerne er ét redskab i de bestræbelser. Hvis vi ønsker mere bæredygtig udvikling og en fair fremtid, må vi som kaffevirksomhed blive ved med at gå forrest,” forklarer han.