27.-30. juli 2022

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Tæt på festivalen

Oplevelser, som du kan besøge, når du venter på, at den helt rigtige kunstner går på scenen – eller måske lidt ekstra ferie i forbindelse med festivalen. Vi har samlet en række forslag herunder på, hvad Langeland og området ellers byder på.


Oplevelser på Langeland


Rudkøbing by

Langelandsfestival holder til i udkanten af en af Danmarks gamle købstæder, Rudkøbing, som med sine gamle skæve huse, flotte rosenbuske, torve og brostensbelagte gader er et besøg værd. Butikkerne bugner med gode festivaltilbud og er altid klar med en sludder om løst og fast. Her finder du service som ikke findes mange andre steder. Tag også en tur ud på øen, 60 km lang og 7 km bred, med masser af trolde, bøller, slotte og skove. Se mere på Handelsstandsforeningens hjemmeside eller tag et kig på langeland.dk.


Strandtur

Langeland har nogle af landets flotteste og mest børnevenlige strande, som ligger kun 10-20 minutters kørsel fra festivalområdet. Tag til Ristinge Strand, som ligger i top fem, men også stranden Bagenkop, stranden ved Påø og Drejet ved Spodsbjerg er en badetur værd. Få helt styr på placeringerne på de forskellige strande her.


Tranekær Slot

På Nordlangeland ligger Tranekær Slot. Det er et af Danmarks mest imponerende slotte, som med sit røde ydre, ser utroligt flot ud på især lang afstand. Selve slottet er lukket for offentligheden, men det er muligt at gå en tur i parken. I parken kan man finde TICKON, som er kunstværker lavet af naturlige materialer, Landart. Læs mere om slotsområdet og find vej her.


Langelandsfortet

Helt syd på Langeland finder man Langelandsfortet. Fortet var bemandet og i brug under Søværnet helt indtil 1993, men er i dag indrettet som et museum. Formålet med fortet var, at det i krigstid skulle kunne overvåge og forhindre adgang gennem Langelandsbæltet. Bunkerne var indtil 1993 bemandet hele døgnet og fremtræder i dag som dengang. På fortet kan du gå ombord på ubåden Springeren, besøge de gamle bunkeranlæg, besøge Danmarks Radios nødstudie og meget mere. Læs mere om den helt store koldkrigs-oplevelse her.


Skovsgaard

Skovsgaard er en gammel herregård som er ejet af Danmarks Naturfond. På stedet kan du bl.a. se udstillinger med hestevogne, traktorer, kunst og i hovedbygningen fortælles historien om herskabet og tjenestefolkene. På Skovsgaard er der også et aktivitetscenter for børn og en økologisk café – læs meget mere om det spændende sted her.


Vildheste

På den sydligste spids af Langeland er et stort naturområde, Gulstav, med strand, klint, skov og her lever de vilde heste. 60 voksne dyr + føl af racen exmoor. Området er indhegnet , men der er fri adgang. Læs mere om Langelands store naturoplevelser her.

Oplevelser på Fyn & Tåsinge


Egeskov Slot

Egeskov Slot er en af Europas bedst bevarede vandborge og en Danmarks største seværdigheder. Til slottet hører et veteranmuseum med en fin samling af fly og biler, og museet kan blandt andet fremvise 50 smukt bevarede og restaurerede veteranbiler. Der er også et Falck-museum, Landbrugsmuseum og et Hestevognsmuseum. Derudover kan man tage en tur i de smukke hæklabyrinter, gå rundt 10-15 meter over jorden på hængebroer i mellem træer og se om man tør gå ned i Draculas Krypt! Egeskov slot rummer aktiviteter til flere dage for alle aldre – læs mere om dem her.


De Fynske Alper

På vej mod Fåborg finder man ’De Fynske Alper’ – Svanninge Bakker. Svanninge Bakker er et fantastisk flot og naturskønt område, der er ideelt til en eftermiddagsudflugt. I Svanninge Bakker er græsset højt, træerne grønne og de fritgående geder tamme. Svanninge Bakker kan anbefales til familier, der gerne vil opleve den smukke danske natur og slå sine folder uden menneskelig påvirkning. Det er naturligvis gratis at besøge Svanninge Bakker, men man skal næsten ikke snyde sig selv for at besøge den hyggelige iskiosk, der er placeret ved den nærliggende parkeringsplads.

Valdermar Slot

Valdemar Slot ligger på Tåsinge. Slottet blev bygget af Kong Christian
4., som også byggede Rundetårn og Børsen i København. Slottet blev
bygget til kongens søn Valdemar Christian. Slottet har mange forskellige
faciliteter, og ligger omkranset af smuk natur med en sø og flere
skove. Inde på slottet finder man Danmarks Museum for Lystsejlads samt
Jagt & Trofæmuseet. Endvidere kan man besøge restauranten, der
ligger under slottets gamle hvælvinger, og som er den eneste i verden,
der ligger under et kirkegulv. Læs mere om, hvordan det er at opleve Valdermar Slot her.

VÆR OPDATERET

Skriv dig op til vores nyhedsbrev – så går du aldrig glip af noget!