fbpx
Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Langelandsfestival 2021 aflyst

Endelig modtog vi den officielle udmelding fra myndighederne, som vi har savnet og efterspurgt. Det blev desværre en udmelding med restriktioner, der umuliggør at afholde Langelandsfestival 2021.

 

Da vi sidste år sad og så med på det pressemøde, der aflyste alle sommerens festivaler, havde vi en uvirkelig følelse af afmagt. Samtidig så vi det med en forestilling om, at vi så i hvert fald måtte stable et brag af en fest på benene til 2021, men som tiden gik, blev det også mere og mere tydeligt, at vi på trods af vacciner og faldende incidenstal, så ind i endnu en sommer, der kunne blive festivalløs.

Derfor har vi også planlagt meget forsigtigt – hvilket vi er blevet opfordret til af myndighederne. Derfor har vi været optimistiske, men samtidig præget af en større og større realistisk forståelse af, hvor svært det vil være at afholde den festival, som vi kender, på en forsvarlig vis, og som efterlever coronarestriktionerne. Derfor har vi efterspurgt en afklaring.

 

Hvad med billetten?

Hvis du har billet til 2021 (eller overført fra 2020), så kan du overføre den til 2022, hvilket vi håber meget på, at du vil gøre. Det er en måde, hvor du kan hjælpe os igennem denne udfordrende tid, og en måde hvorpå du kan støtte det kulturliv, der har vist sig meget underprioriteret i pandemiens skær.

Hvis du ikke ønsker det, kan du få dine penge refunderet. Hvordan det praktisk kommer til at ske, og hvornår du kan gøre det, vender vi tilbage med snarest.

 

Afgørende med hjælp fra myndighederne

De udgifter, som vi havde i forbindelse med Langelandsfestival 2020, blev i fornuftig grad kompenseret, hvilket har været afgørende for festivalens fortsatte eksistens. Derfor er det også glædeligt, at der er udsigt til fortsat støtte gennem økonomiske hjælpepakker – noget, som er vigtigt for os, selvom vi har planlagt med stor forsigtighed. Det er vigtigt, for at vi kan lave festival i fremtiden med al den glæde, det giver til gæster og crew – og alle de penge, der kanaliserer sig ind i det lokale, langelandske samfund og foreningsliv gennem festivalen.

 

Lige nu skal vi lige suge luft ind og så vender vi tilbage. Tak for al den kærlighed, som vi stadig modtager fra gæster, crew og samarbejdspartnere. Det varmer i en tid, der burde gå mod det varmere, men lige nu – ganske passende – er en regnfuld gråvejrsdag.